Craft sponsrar två nya landslag

Kim Ekdahl du Rietz och övriga landslagskompisar gör numera mål i kläder från Craft.

Craft sponsrar två nya landslag

Craft fortsätter sin storsatsning att sponsra klubb- och landslag med sin konfektion. I Sverige så väl som internationellt. Nu har man klart med två nya landslag i en av Sveriges populäraste bollsporter.

Publicerad

Craft blir ny klädleverantör till det svenska handbollslandslaget. Samarbetet, som innefattar herr, dam och samtliga ungdomslandslag, inleddes 1 juli 2019 och sträcker sig över fyra år.

Därmed ersätter svenska Craft danska Kempa som varit sponsor sponsor för bägge landslagen i flera år.

– Vi är fantastiskt glada över att få börja samarbeta med det svenska handbollslandslaget, säger Stefan Persson, vd på Craft i ett pressmeddelande. Det är ett av våra mest folkkära och mest jämställda landslag, och det är viktigt för oss att oavsett kön så ska man få samma förutsättningar. Vi gör en jättesatsning på teamwear och med detta samarbete får vi en perfekt plattform för att stärka varumärket Craft inom lagsport. Det känns mycket spännande att bli en del av denna nationella publiksport och medverka till att ta svensk handboll till nya höjder.

En insydd blågul flagga baktill är en liten och snygg detalj.

Svenska handbollslandslaget är förutom ett av världens bästa landslag även helt jämställda utanför plan där herr- och damlandslagen har samma förutsättningar. Lika antal dagar vid landslagssamlingar, samma antal ledare och likställd ekonomisk ersättning.

Craft får bästa möjliga bang for the buck då första mästerskapet i de nya ställen är herr-EM 2020 som spelas på hemmaplan 9-26 januari. För första gången kommer tre länder att tillsammans arrangera mästerskapet: Sverige, Norge och Österrike. Det är även första gången som 24 nationer kommer att delta.

Samarbetet innefattar samtliga landslag inom herr, dam och ungdom och innebär att Craft kommer att förse spelarna med matchställ, träningskläder, underställ samt plagg för återhämtning och uppvärmning. Avtalet innefattar att Craft i samarbete med spelare och ledare tar fram en helt unik match- och träningskollektion, där matchtröjan är Crafts stryktåligaste och starkaste hittills vilket kan behövas i sporten där närkamper och tröjdragningar nästan är en del av sporten. Tröjan är därför specifikt framtagen för att klara av de tuffa förhållanden handboll i världsklass innebär.

Dessutom har Craft tecknat ett fyraårigt samarbetsavtal med Dövidrottsförbundet. Avtalet innebär bland annat att Craft kommer att förse förbundets samtliga landslag med plagg för träning, tävling och representation.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jackan som klickar i alla hållbarhetsboxar

5 kommentarer

Joel S: Röjk Badland Jacket vann både ISPO Award och Scandinavian Outdoor Award 2018.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842