Cykelmässan gasar igång

Svenska Cykelmässan arrangeras i Göteborg 15-17 mars.

Cykelmässan gasar igång

Elmountainbikes, standardhojar, pendelraketer och tillbehör i massor. Imorgon öppnar den fullspäckade Cykelmässan i Göteborg. Mässan, öppen för både branschfolk och slutkonsumenter, beräknas locka 12 000 besökare fram till på söndag.

Publicerad

Svenska Cykelmässan, i år i Göteborg, är ett skönt vårtecken för hela cykelbranschen. Äntligen får 100 utställare möjlighet att på ett samlat sätt och med Svenska Mässan som utgångspunkt visa 2019 års range av cyklar, tillbehör och konfektion.

Förutom i princip alla tunga svenska cykelleverantörer, som Trek, Scott, Pronordic/Walleräng, Merida och Nishiki, tillbehörsleverantörer som Oakley, Tec, omfattas mässan även av destinationer från hela Sverige som har cykeln i fokus, cykelbutiker samt cykelmedia i form av Allt om MTB, Cycling Plus och Bicycling. 

Dessutom erbjuds besökare delta i ett späckat program av workshops och spännande "bakom-kulisserna-föredrag". Till exempel håller Fredrika Ek, som cyklade jorden runt under 1 000 dagar och samalde in 1 miljon kronor till utsatta kvinnor. Dessutom ger cykellandslagets head coach i MTB Annie Söderberg föredraget "Blicken dit du ska", en berättlese om hur det är att arbeta med Sveriges bästa cyklister i ur och skur.

Ny programpunkt för i år är Cykelturismdagarna, ett nytt seminarieevenemang om cykelturism som löper över hela fredagen. Årets tema på Cykelturismdagarna är "Cykelturism – på gott och ont?".

Under mässan genomförs även Sveriges Cykelriksdag där varje riksdagsparti deltar med en politiker som under tre minuter får presentera sina politiska förslag för cykling. En expertpanel finns och tänker kräva svar på frågor om bland annat hälsa, trafiksäkerhet, ekonomi och infrastruktur kopplat till cykling. Moderator: Klas Elm, VD Svensk Cykling.

Svenska Cykelmässan arrangeras av branschföreningen Cykelbranschen tillsammans med mässarrangören BraMässor Sverige. Medarrangör är Cykelfrämjandet och mediepartner Bicycling, Allt om MTB och Cycling Plus. Branschföreningen Cykelbranschen är föreningen för alla de som jobbar seriöst med cykel, vare sig man är återförsäljare, internethandlare eller leverantör och består idag av 17 st medlemsföretag som representerar Sveriges ledande varumärken inom cykel, vare sig det gäller försäljning eller tillverkning.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

50 kommentarer

Nisse: Efter ca 30 år, lämnade jag sportbranschen (tack och lov) för några år sedan. Redan för 7-8 år sedan började man ana åt vilket håll vi var på väg. Det kommer in nya människor, det kommer in...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842