Nu lanseras nästa generation On Running-skor

Nu lanseras nästa generation On Running-skor

Mycket handlar om foamblandningar och socktyg nuförtiden när det gäller löparskor. Schweiziska On Running lanserar nu sin nya foamblandning Helion.

Publicerad

I dagarna lanseras On Runnings nya skomodell Cloudswift, som är uppbyggd på den nya foamblandningen Helion. Materialets speciella struktur har, enligt On, förmågan att sammanlänka och smälta samman stabila, hårda element med mjukare material som är elastiska. Föruom det har materialet låg vikt, är mjukt och rörligt. On Running har lagt ner en hel del jobb på att få fram just den här foam-mixen.
– Inga kompromisser, var mantrat när Helion skapades. Eftersom inget material av de vi redan har kunde erbjuda det vi ville att skon skulle prestera, så bestämde vi oss för att bygga vårt eget. Helion är ett lättare, mjukare och mer rörlig foam med vilket vi vill framkalla ett aktivt steg, förklarar Olivier Bernhard, en av grundarna till On.
De karakteristiska utanpåliggande kuddarna hänger dock fortfarande med även i den nya skomodellen. Tanken är att de ska få löparen att landa mjukt och samtidigt kunna skjuta ifrån med stuns enligt devisen "landa på sand, skjut ifrån på asfalt". Cloudswift är i första hand tänkt för citylöpare som vill ha lätta och snabba skor. I Sverige saluförs skorna av Sportmanship.  

Nya Cloudswift-modellen i färgen Rust.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jackan som klickar i alla hållbarhetsboxar

3 kommentarer

Anders Nilsson: Tekniken finns och används redan i plagg från Houdini, lite research hade kanske varit på sin plats även om jag också gillar Woolly's Kickstarter...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842