ISPO Award 2019 avgjort – svenskt guldregn fortsätter

Argon är en lätt jacka med både yttertyg och fyllning gjord av återvunna material.

ISPO Award 2019 avgjort – svenskt guldregn fortsätter

ISPO Award 2019 är avgjort och hela åtta priser gick i år till blågula varumärken. Klicka för att se vilka som är 2019 års bästa produkter inom kategorierna Snowsports, Outdoor, Health & Fitness, Teamsport och Urban.

Publicerad

Det duggar tätt av priser under Ispo. Inom de fem underavdelningarna finns tre klasser där Product of the year är finast att bli utsedd till. Gold Winner är det näst finaste och tredjepriset stavas kort och gott Winner.

Svenska företag lyckades i år ta hem totalt åtta priser. Fyra stycken Gold Winner och fyra stycken Winner. Bland de finaste priserna vill Sportfack först lyfta fram en teknologisk produkt. Löpbandet Platinum Club Series Treadmill från Life Fitness kapade hem det flottaste priset i kategorin Health & Fitness. Det hyperteknologiska löpbandet synkar smidigt löparens Apple Watch och kan på den stora LCD-skärmen streama favoritfilmerna och serierna från HBO och Netflix. Det koolaste är ändå möjligheten att du kan springa mot dina kompisar när de tränar på andra gym; ungefär som med Zwift inom cyklingen så har användaren en avatar som skickas iväg på favortisträckan. Samtidigt kan kompisar och nya bekanta välja samma sträcka och så kan ni tävla mot varandra. Det gör garanterat stunden på löpbandet mer spännande.

Platinum Club Series Treadmill från Life Fitness kapade hem det flottaste ISPO-priset "Product of the year" i kategorin Health & Fitness.

Åter till Sverige (även om Peak är kinesiskt numera) – Peak Peformance fortsatte sin vinnartrend genom att för femte året i rad ta hem ett Gold Winner med sin superlätta jacka Argon (namnet kommer från en av jordens ädelgaser) där både yttertyg och fyllning kommer från återvunna material. Maria Bovin, design manager för Peak Performance Active var självklart glad och kommenterar produktionstekniken man jobbar med med Argon så här: 

– Genom Argon introducerar vi på Peak Performance en helt ny teknik på marknaden där man blåser in fyllningen i de vävda kanalerna och på så sätt undviker sömmar. Resultatet blir en mer vindtålig produkt eftersom luft hindras från att läcka in genom kanalerna.

Maximilian Praxenthaler, senior buyer Zalando och en jurymedlemmarna för ISPO Awards, konstaterar att plaggets miljöfokus var viktigt för utmärkelsen.

– Med den vackert designade Argon introducerar Peak Performance en superlätt, teknisk isolering som helt återspeglar dagens miljömedvetna tankesätt.

Guld föll även över Borås i och med att Craft tog hem två Gold Winner med ett underställ och en mellanlagerströja som vi berättat om tidigare på sajten. Dessutom prisas POC (Bahrainägt vi vet men grundat här) två gånger om, skyddsvästen Pocito får ett Gold Winner och hjälmen Obex Backcountry Spin ett Winner, där bägge ingår i underkategorin protection. 

Fjällräven fortsätter att prisas, i år föll den vadderade jackan Canada Wool Padded Jacket juryn i smaken och fick ett Winner-utnämnande. Ett lika fint pris fick även Göteborgska Icebug för sin ullstövel Grove Woolpower som minst sagt sticker ut i mängden. Och som namnet skvallrar om så är produkten en colab – fodret kommer från jämtska Woolpower och är spillmaterial från deras produktion av konfektion. Snyggt tänkt av svenska företag tycker Sportfack.

Slutligen tog nystartade Flaxta även de med sin sensor Aware Impact ett Winner vid sitt första Ispo. Sensorn kan byggas in i en sportprodukt och mäter och analyserar linjärt- samt rotationsvåld mot till exempel ett huvud vid en eventuell krasch. Med registrerade värden kan till exempel en skidåkare få information om kraschen i sin telefon. Flaxta producerar även egna hjälmar och ett pannband för fotboll. Det är kul tycker Sportfack att den svenska traditionen med säkerhetsprodukter, efter POC, MIPS och Hövding, nu fortsätter med Flaxta.

Du hittar samtliga pristagare under ISPO 2019 här! 

Icebug Grove Woolpower är en vinnande colab mellan Icebug och Woolpower.

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

2 kommentarer

Kalle: Ja men herre min.. vad tamt! Men det här är alltid kul... https://www.expressen.se/sport/satt-betyg-pa-de-varsta-os-kladerna/

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842