Mer eko från Craft

Crafts toppkollektion inom cykel, CTM.

Mer eko från Craft

Till 2019 får konsumenter tillgång till Crafts mer exklusiva plagg. Dessutom växer varumärkets ekokollektionen.

Publicerad

Craft, med stor erfarenhet från utveckling av konfektion till några av världens största racingteam genom åren, ger till 2019 vanliga dödliga chansen att för första gången cykla i Crafts CTM-plagg där CTM står för Craft Tailored Motion där produktutveklarna arbetet extra mycket med plaggens passform.

– Plaggen är testade av vårt proffslag i triatlon, BMC-Vifit Sport och innehåller flera av våra mest avancerade teknologier, säger Henrik Åbom product manager bike hos Craft.

I Crafts CTM-plagg står CTM för Craft Tailored Motion, alltås skönt skurna plagg på svenska.

Till exmepel har byxan Infinity C-one partier med dyneemafibrer på byxornas höftpartier. Dyneemafibern som anses vara en av världens starkaste fibrer används bland annat för att förstärka kolfiber i formel 1-bilar och finns även i skyddsvästar.

– Perfekt om man skulle köra omkull, säger Mattias Carlsson product manager custom bike hos Craft.

Crafts ekokollektion Essence växer till 2019, förklarar Mattias vidare. I kollektionen ingår plagg med återvunnen polyamid och polyester. Dessutom använder sig Craft av energibesparande teknik.

– För Essence använder vi Solution Dye, en teknik som kräver mycket mindre vatten vid infärgning av garnet.

Henrik Åbom och Mattias Carlsson, Craft.

I CTM-kollektionen ingår byxan Infinity C-one som har förstärkta partier med dyneemafibrer på byxornas höftpartier.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jackan som klickar i alla hållbarhetsboxar

3 kommentarer

Anders Nilsson: Tekniken finns och används redan i plagg från Houdini, lite research hade kanske varit på sin plats även om jag också gillar Woolly's Kickstarter...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842