Mer eko från Craft

Till 2019 får konsumenter tillgång till Crafts mer exklusiva plagg. Dessutom växer varumärkets ekokollektionen.

Craft, med stor erfarenhet från utveckling av konfektion till några av världens största racingteam genom åren, ger till 2019 vanliga dödliga chansen att för första gången cykla i Crafts CTM-plagg där CTM står för Craft Tailored Motion där produktutveklarna arbetet extra mycket med plaggens passform.

– Plaggen är testade av vårt proffslag i triatlon, BMC-Vifit Sport och innehåller flera av våra mest avancerade teknologier, säger Henrik Åbom product manager bike hos Craft.

Mer eko från Craft
I Crafts CTM-plagg står CTM för Craft Tailored Motion, alltås skönt skurna plagg på svenska.

Till exmepel har byxan Infinity C-one partier med dyneemafibrer på byxornas höftpartier. Dyneemafibern som anses vara en av världens starkaste fibrer används bland annat för att förstärka kolfiber i formel 1-bilar och finns även i skyddsvästar.

– Perfekt om man skulle köra omkull, säger Mattias Carlsson product manager custom bike hos Craft.

Crafts ekokollektion Essence växer till 2019, förklarar Mattias vidare. I kollektionen ingår plagg med återvunnen polyamid och polyester. Dessutom använder sig Craft av energibesparande teknik.

– För Essence använder vi Solution Dye, en teknik som kräver mycket mindre vatten vid infärgning av garnet.

Mer eko från Craft
Henrik Åbom och Mattias Carlsson, Craft.
Mer eko från Craft
I CTM-kollektionen ingår byxan Infinity C-one som har förstärkta partier med dyneemafibrer på byxornas höftpartier.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Craft of Scandinavia

    Craft of Scandinavia är en sportleverantör som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom sportbranschen samt profilsektorn. Craft of Scandinavia säljer och marknadsför Craft och Speedo.