Oakleys nya ska vara helt fria från imma

Oakley lanserar en ny serie glasögon, Flight Jacket och Field Jacket. Båda modellerna har så kallad Airflow-teknik och ska vara helt imfria.

Systemet Advancer, som är Oakleys egen konstruktion, gör det möjligt för cyklisten att släppa in luft och snabbt ventilera lins och ansikte, genom att dra i en liten spak. Tanken är att cyklisten ska kunna koncentrera sig helt på den egna prestationen och inte behöva krångla eller känna av problem som överhettning eller imma på linsen under körning.
Flight Jacket (cirkapris i butik 2 800 kronor) och Field Jacket kommer att säljas globalt på Oakley.com, i Oakley-butiker och hos utvalda premium-återförsäljare.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Oakley

    Oakley grundades 1975 av pionjären Jim Jannard som startade verksamheten genom att tillverka handtag för motocross och BMX. År 1980 lanserade man sin första goggle, O-Frame som snart skulle revolutionera motocrossindustrin och senare även skidindustrin. Idag producerar Oakley allt från kläder och hjälmar till solglasögon och goggles och har med banbrytande teknik och innovation fortsatt stärka sin position på marknaden.