Mässrapport Eurobike 2018: Guld & Gröna ramar

Gyllene tider. Till 2019 är Corratec en av flera varumärken att hänga på trenden att leverera cyklar i guld.

Mässrapport Eurobike 2018: Guld & Gröna ramar

Kol och stål, integrerade styrstammar, el, el & mera el, packcyklar, digitala lås, reflexskor, aerohojar, democykling i damm. Eurobike, världens största cykelmässa, har det mesta. Här är Sportfacks utsändes mässrapport från öppningsdagen.

Publicerad

Gammal är äldst. Till 2019 kommer Williers toppmodell Cento Pro i färgen racergul. Då har varumärket levererat cyklar i imponerande 113 år.

En av trenderna 2019 är att tillverkarna skippar styrstammarna och integrerar styret direkt mot framgaffeln. Hittills har vi sett det hos Scott, Willier och som här – hos Ridley. Både snyggt och smart eftersom det spar vikt och ökar både vridstyvheten och kraftöverföringen.

Evoc har koll på vad cyklister vill ha för ryggsäckar. Trots endast 10 år i gamet levererar man 2019 smarta säcken Neo, med nyutvecklade teknologin Protection Air, ett perforerat ryggskydd som ger effektiv luftning av ryggpartiet vid intensiv cykling. Bra gjort tyckte juryn för Eurobike Award som gav Evoc förstapris för Neo. Sportfack håller med – snygg och smart lösning.

i år firar amerikanska Scott 60 år som leverantör. Till 2019 levererar man Reflective, en sko helt tillverkad i reflekterande material. Smart inte minst för den nordiska marknaden där många cyklar i mörker. Reflective kommer i modeller för racer, MTB och pendling.

Matt är det nya svarta. Till 2019 har alla leverantörer fler cyklar med matt lack. Sobert och snyggt tycker även vi om en av trenderna för 2019.

Intresset för gravel ökar vilket avspeglar sig hos varumärkena på Eurobike. Scott har nu ett tiotal modeller varav två är Contessa, dvs damspecifika. Däckens cyklar ska också gärna ha ljusa däckssidor och vara utrustade med 1X11-växlar. Scott hänger också på guldtrenden, att leverera cyklar i en gyllene kulör 2019.

Poc utökar sitt urbana sortiment med egen ryggsäck som har en integrerad lampa och flera matchande hjälmar.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

2 kommentarer

Kalle: Ja men herre min.. vad tamt! Men det här är alltid kul... https://www.expressen.se/sport/satt-betyg-pa-de-varsta-os-kladerna/

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842