Scott firar 60 med jubileumsmodell

Scott Boulder är en klassisk hardtail-modell från det glada, studsiga 80-talet.

Scott firar 60 med jubileumsmodell

Amerikanska Scott fyller 60 år jämnt 2018. För att fira det har företaget bland annat relanserat hardtailen Boulder. En klassisk MTB-modell med ljusa däck och Suntourgaffel. Precis som det skulle vara då.

Publicerad

Mycket 80-talsromantik. Boulder har Scotts tidiga logga och smidig Suntourgaffel.

Hos amerikanska Scott laddar man för serpentiner och tårta när bolaget i år firar 60. Även om allt började med att ingenjören och skidåkaren Ed Scott lanserade världens första skidstavar i aluminium 1958 har cykel länge funnits med som en viktig kategori hos Scott.

1989 lanserade man den första aerobaren i kolfiber vilket hjälpte Greg Lemond att ta hem Tour de France samma år. 1999 gjorde Scott världens första MTB-ram i kolfiber, Endorphin och 2016 blev ett legendariskt år när MTB-åkarna Rissveds och Schurter blev både OS- och världsmästare på varsin Scott Spark. För att fira har Scott till 2018 gjort en nylansering av sin klassiska hardtail Boulder. Med ljusa däck och Suntourgaffel. Precis som det ska vara. 

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jackan som klickar i alla hållbarhetsboxar

5 kommentarer

Joel S: Röjk Badland Jacket vann både ISPO Award och Scandinavian Outdoor Award 2018.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842