Interski tar över Falke

Interski har tagit upp ett nytt premiummärke i sin portfölj: Falke strumpor och underställ. Interski tog över varumärket 1 mars.

Falke är känt som en tillverkare av riktigt bra strumpor för allt från löpning och golf till skidåkning och vandring. Och kanske inte minst av finare vardagsstrumpor för både män och kvinnor.

De senaste åren har Falke sålts av Matthew Wise i Sverige. Han har nu bestämt sig för att lämna sportbranschen, och därför har Falke utsett Interski som ny distributör av deras sportsortiment i Sverige.

– Vi fick höra att Matthew skulle sluta med Falke, så på Ispo tog vi en kontakt och sedan har det gått väldigt snabbt, säger Jonas Westlund, vd på Interski. Falke är fantastiskt bra strumpor som vi kände skulle passa utmärkt ihop med våra värmeprodukter från Hotronic och våra sulor från Boot-Doc. När vi pratade runt bland våra återförsäljare fick vi samma bild, Falke är ett varumärke med extremt bra kvalitetsrykte.

Interski tar över Falke
Falke är stora på löparstrumpor också. Bland annat har de en strumpa som masserar hälsenan under löpningen för att minska skaderisken.

Det blev inte mycket av inskolning för Interski, de tog över Falke 1 mars och är redan igång med införsäljningen för kommande höst och vinter. Förutom strumpor så tillverkar Falke även underställ samt konfektion för löpning, golf och outdoor. Det är hela tiden fokus på funktion och hög kvalitet i materialen.

– Matthew har arbetat upp en bra kundstock, men han har varit ensam i Sverige och inte hunnit med alla delar, säger Jonas. Det finns en stor potential att växa, och för oss blir det bra att få sommarprodukter för löpning, vandring och golf. Det känns dessutom riktigt bra att jobba med Falke. Det är tysk ordning och reda, och leveranser av prover har fungerat problemfritt. Det ska bli kul att jobba med Falke och se till att det växer i Sverige.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Sportmanship AB

    Sportmanship AB startades 1985. Företaget säljer, marknadsför och distribuerar följande varumärken: On, Powderhorn, Dolomite, Völkl, Marker och Dalbello. Utöver distrubitionsvarumärkena driver Sportmanship AB även det egna varumärket Berkeley.