Helly Hansens OS-dräkt har teknik från Formel 1

Helly Hansens OS-dräkt har teknik från Formel 1

Snart är det dags för OS, och nu släpps info om våra landslags tävlingsdräkter. De alpina damerna har ett speciellt vapen före start.

Publicerad

Att designa en OS-dräkt handlar både om funktion och estetik. När Helly Hansen tog tag i uppgiften att designa kläderna för de alpina svenska damerna, ville de ta fram plagg som verkligen kan hjälpa våra tjejer att prestera på max.

Före start gäller det att hålla kroppen varm, och ju varmare muskler desto bättre prestation. Därför har Helly Hansen tagit fram byxor som är elektriskt uppvärmda. I byxorna finns det värmeslingor i ljumsken där blodkärlen är som ytligast. Genom att dra på värmen där, värms hela kroppen och musklerna kan prestera på topp. Det är samma tanke som används inom Formel 1, där däcken värms upp före start för att gummit ska ge maximalt fäste direkt.

Själva tävlingsdräkten går i de klassiska svenska färgerna vitt, gult och blått. Vitt för att det är vinter, gult för att det är en färg som är positiv och ger energi, samt en mörkare blå som ger trygghet och självförtroende. Mönstret är tänkt att göra så att tjejerna ser ut som superhjältar, och förstärker bål, lår och knän. En extra boost för självförtroendet är bokstäverna SWE på ryggen som ska göra så att tjejerna ska känna att de har hela svenska folket bakom sig som stöd.

Vi önskar hela laget lycka till.

Så här ser den alpina OS-dräkten ut.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Digital teknik tar Stadium in i framtiden

13 kommentarer

Lars-åke: Jag jobbar med IT och programmering. Kanske därför som jag är på min vakt mot att lämna ifrån mig allt för mycket personlig data. Använder inte Facebook heller! Men min telefon är förstås spårbar som...

Börskurser

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
  • Tema Löpning

  • Ispo Business 01-2018

  • Sportfack 01-2018

  • Sportfack 11-2017

  • Sportfack 10-2017

  • Sportfack 09-2017

  • Sportfack Bike Business 07/08–2017

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842