Scott har en ny lavinrygga

Scott har en ny lavinryggsäck med en elfläkt som drivs av superkondensatorer istället för gaspatroner. Säkrare på många sätt.

Elektrisk fläktar i lavinryggsäckar har en stor fördel – användarna kan öva sig på att dra i utlösningshandtaget utan att det kostar gaspatroner. De behöver heller inte tveka på att dra i handtaget om de bara skulle råka ut för ett mindre snösläpp.

Scott har därför tillsammans med Alpride tagit fram en ny motor som inte drivs av vanliga batterier, utan av superkondensatorer. Dessa är helt temperaturokänsliga och kan utlösas tre gånger på en laddning. Det går till och med att driva den med två vanliga AA-batterier och få en extra utlösning av airbagen med dem. Superkondensatorerna laddas enkelt med en USB-kabel.

Scott har ensamrätt på metoden första året.

Relaterat företag i Sportregistret

  • SCOTT Sports AB

    SCOTT Sports AB är en av Sveriges största leverantörer av cykel och sportutrustning. Huvudkontoret ligger i Uppsala och är dotterbolag till SCOTT Sports SA med huvudkontor i Schweiz. SCOTT Sports AB säljer, marknadsför och distribuerar ett brett sortiment av utrustning inom områdena cykel, vintersport, motorsport och löpning. Man ansvarar även för distribution av ett flertal andra varumärken inom cykel, sport och motorcykeltillbehör (se nedan).