Helly Hansen köper Musto

Helly Hansen köper Musto

Helly Hansen köper klädföretaget Musto för att ytterligare öka farten i sina tillväxtplaner. Musto är precis som Helly Hansen starkt inriktade på segling, men tanken är att behålla båda varumärkena med lite olika inriktning.

Publicerad

Musto kommer från Storbritannien och är väldigt starka på hemmamarknaden, även inom jakt och ridsport. Helly Hansens plan är att bistå Musto med hjälp för att växa utomlands och få till synergier med tillverkningen.

– Köpet av Musto skyndar på våra långsiktiga planer att bli globalt ledande inom segling, säger Helly Hansens vd Paul Stoneham. Vårt fokus kommer att vara att få Musto att växa internationellt som ett ikoniskt brittiskt varumärke, både som lifestyle och som tekniskt seglingsmärke. De två varumärkena kompletterar varandra bra, och delar samma samhörighet med seglingsvärlden och viljan att bevara våra hav.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Patagonia och North Face väljer att bojkotta Facebook

1 kommentar

Magnus: Vilket fjantigt företag. Eller snarare, de verkar inte ha koll på hur värdlen faktiskt fungerar.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206