Team Tynell värvar

Team Tynell värvar

Ett av de mest framgångsrika långloppslagen, Team Tynell, får tillsammans med materialleverantören Amer Sports förstärkning till kommande säsong. Det är den förre landslagsåkaren Jens Eriksson som nu ansluter till truppen.

Publicerad

Den förre SM-vinnaren på femmilen och åttan i Vasaloppet förra året, Jens Eriksson blir en verklig förstärkning för Team Tynell. Det är också en revanschsugen Eriksson som ansluter till teamet då han redan i våras var snubblande nära att vinna Vasaloppet. Trots sin åttondeplats var han nämligen bara 3 sekunder efter segraren.

 För Amer Sports som sponsrat Team Tynell sedan 2006 är inte Jens Eriksson någon helt ny bekantskap. Den 30-årige dalmasen tävlar nämligen sedan tidigare med Salomons pjäxor. Kommande säsong får han alltså också Salomons skidor under sina pjäxor.

Team Tynell har högt ställda mål för kommande säsong. Att vinna Vasaloppet ligger inom räckhåll för det rutinerade laget. Förutom Eriksson tävlar bland annat norskan Laila Kveli, Rikard Tynell och Jerry Ahrlin för teamet. Rutin saknas inte i gruppen, då teamchefen Daniel Tynell själv har vunnit Vasaloppet tre gånger.

Amer Sports förser inte teamet bara med Salomons utrustning. Skidåkarna kommer också att använda Suuntos pulsklockor som Amer Sport som bekant är leverantör till.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

"Förälskad på avstånd" Sportfack har pratat med XXL:s nye vd

8 kommentarer

Till Mattias: Nej, E - handeln var här innan extra priser från XXL. E-handeln är den stora anledningen till prisreduktion. Den digitala handeln och konsumenternas handelsfrihet är den stora anledningen till att...

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842