Seger blir allt grönare

Seger blir allt grönare

Textilföretaget Seger går under året helt över till förnyelsebar energi. All el i produktionen vid fabriken i Röshult kommer i framtiden att komma från vindkraft.

Publicerad

På Segers fabrik i Röshult i Västergötland har man redan en längre tid gjort satsningar på ett grönare produktionssätt. Bland annat har familjeföretaget arbetat med att återvinna material, minska på spill och avfall och skapa långsiktiga lösningar för att minska miljöpåverkan. Det gäller också materialval där Seger till exempel använder sig av Bamlana från bambufiber och EXP 4.0-behandlad merinoull. Det är en unik ullbehandling som både sänker vattenförbrukningen radikalt och minskar behovet av kemikalier i tillverkningsprocessen.

Att i år helt gå över till att endast använda el från vindkraft är ytterligare ett steg i Segers strategi att närma sig en helt grön produktion på fabriken i Röshult. Dessutom fyller Seger 70 år i år och verksamheten har hela tiden drivits från ett och samma ställe i Västergötland. En bedrift i sig. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206