Finaste priset till Helly Hansen

Finaste priset till Helly Hansen

Red Dot Award är ett av de mest prestigevärda designpriderna i världen. I år tog Helly Hansens Icon Jacket hem den finaste kategorin – Best of the best Award.

Publicerad

Red Dot Award är en tysk designtävling omfattande precis allt inom modern design. I år var det över 5 500 bidrag från 54 länder som tävlade om priser i 18 olika kategorier från butiksdesign och gränssnitt till produkter, årsrapporter och typsnitt. Helt enkelt det mesta som du stöter på under en vecka tävlas det i.

Att vinna en Red Dot Award är en fin fjäder i hatten för ett varumärke och dess designavdelning. Att vinna kategorin Best of the Best – där vinnarna i alla de 18 kategorierna tävlar mot varandra – är ännu större och det är precis det som Helly Hansen har gjort i år med deras Icon Jacket. 

Icon Jacket ingår i Helly Hansens kollektion för resort skiing och så här sa juryn i sin motivering:

"The Icon Jacket sticker ut från mängden med sin sofistikerade design fylld med nya teknologier och funktioner. Exempelvis den innovativa Life Pocket och den senaste versionen av H2Flow."

– Vi tycker det är sjukt häftigt att få den här utmärkelsen och den visar på att vi som varumärke fortsätter utveckla innovativa och bra produkter, säger Philip Tavell som är ansvarig för skidkollektionerna hos Helly Hansen. Detta är som att vinna VM, I love it. Det är mitt development/design team som ska ha äran av det här.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Patagonia och North Face väljer att bojkotta Facebook

1 kommentar

Magnus: Vilket fjantigt företag. Eller snarare, de verkar inte ha koll på hur värdlen faktiskt fungerar.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206