Underkläderna i centrum

Underkläderna i centrum

För knappt ett år sedan berättade vi att underklädesexperten Pierre Robert var på väg till sporthandeln. Nu har deras produkter varit ute ett tag och med mycket bra resultat.

Publicerad

Niklas Nordquist

Underkläder för sport är verkligen grejen just nu. Från att ha varit en produkt i ett hörn är det många varumärken som satsar för fullt och vill lyfta fram segmentet i sportbutikerna. Vi har Craft, Björn Borg och Salming som alla känner till,  uppstickarna 2UNDR och MyPakage samt underklädesexperten Pierre Robert. Alla satsar hårt på funktionsunderkläder till träning och vi fick en pratstund med Pernilla Barck och Niklas Nordquist på Pierre Robert om hur deras första halvår i sportbranschen har gått.

– Starten har gått över förväntan, säger Niklas som är kundchef på Pierre Robert. Under hösten har vi  byggt upp konceptet  i ett antal butiker, ett koncept som bygger på att butiken samlar hela kategorin underkläder i en egen avdelning i butiken. För att tydliggöra placeringen av underkläder så bygger vi upp en inspirerande miljö som förenklar och synliggör en tidigare undangöm kategori,  avdelningen lyfts med en orange portal som tillsammans med en orange matta ramar in segmentet. Produkterna, miljöbilderna och kläderna på torsos driver en impulskategori där kunderna kan prova, se och känna på produkterna och materialet. I skeppen bredvid  exponeras sedan sportbehås, trosor, kalsonger och sockor i förpackningar. Pierre Robert disponerar ytan innanför ramen och andra varumärken inom kategorin exponeras i anslutning till denna.

Pernilla Barck

När Pierre Robert analyserat och följt upp försäljningen i butikerna så kan de konstatera att underklädesförsäljningen ökat med tresiffriga tal på både dam- och herrunderkläderna. Och det är en ökning helt utan kampanjer, det handlar bara om att göra segmentet synligt i butiken.

– Vi vet från vår verksamhet i i andra kanaler att synlighet i butik dramatiskt ökar försäljningen, säger Pernilla Barck som är kategorichef. Det gäller att få kunderna att handla våra varor trots att de inte står på inköplistan. Och alla kunder i en sportbutik är potentiella köpare av underkläder så genom att lyfta segmentet ökar försäljningen.

Pierre Robert har fått till ett centralt avtal med Team Sportia redan nu i vår och för samtal med flera andra kedjor och butiker för att snabbt bli en spelare i sporthandeln. De ser sig själva i en position mellan HM och Under Armour med hög funktion och komfort till ett bra pris.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842