Cykelkraft satsar på egen cykel

Cykelkraft satsar på egen cykel

Den relativt nystartade nätbutiken Cykelkraft.se har ett hektiskt år framför sig. Företaget lanserar både ett eget cykelmärke och startar en helt ny nättjänst.

Publicerad

Det helt svenksägda företaget Cykelkraft driver både en fysisk butik och har en webbshop. Fokus för företaget ligger ändå huvudsakligen på näthandeln. De senaste tre åren har företagets omsättning gått från 10 miljoner kronor till hela 67 miljoner kronor förra året. Satsningen har kostat pengar och så som många andra nätbutiker rullar det ut mer pengar än det kommer in.

– Vi gör ingen vinst just nu. Vi kunde göra det om det var vårt mål, men det är det inte. Vårt mål just nu är att fortsätta växa och det kostar pengar initialt, säger Christoffer Tyrefors.

Idag har Cykelkraft över 100 000 produkter i sin nätbutik och samarbetar med många av de stora varumärkena som Scott, Crescent, Skeppshult och Nishiki. Men företaget lanserar nu också ett eget cykelmärke, Made.

­– Det är klart att en av orsakerna till lanseringen är att tjäna pengar. Men det andra är att vi med vårt egna varumärke har bättre kontroll över produkterna och att vi samtidigt kan erbjuda våra kunder ett mervärde, säger Christoffer Tyrefors.

Cykelmärket Made kommer till en början att finnas i en traditionell dammodell och även som ett flertal barn-och juniormodeller. Nästa år kommer också en hybrid att finnas i utbudet.

Cykelkraft kommer att presentera ytterligare en nyhet under året. Det är bokningsportalen Cykelkraft Fixit. Där kan konsumenterna hitta en verkstad dit de kan föra sin cykel för service, reparationer eller däcksbyte. Till en början finns ett antal verkstäder knutna till tjänsten men efterhand kommer antalet att utökas succesivt. Att använda tjänsten är gratis för såväl konsumenterna som för cykelverkstäderna.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stort antal medarbetare har tvingats lämna Lundhags

3 kommentarer

Mattias, red: Nej. Ja absolut om det går, dvs om Lundhags/Brav svarar nästa gång vi hör av oss.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842