Scott släpper en helt ny pjäxa

Scott släpper en helt ny pjäxa

För första gången sedan Scott köpte Garmont för några år sedan släpper de en helt ny pjäxa. Och det är en toppturspjäxa med en konstruktion som inte liknar något annat.

Publicerad

Det unika med Scott S1 är att de har flyttat låset för gåläget från bakkappan till plösen. På så sätt får de en friare rörelse, inte minst bakåt, när det är dags att gå uppför. Dessutom är plösen ledad för att inte hindra rörelsen och göra det extremt enkelt att komma i och ur pjäxan. Själva gålägeslåset styvar upp pjäxan när det är låst och pjäxan är dessutom delvis gjord i kolfiber för att bli stabil trots den låga vikten på bara 1 350 gram.

En annan smart detalj är att alla delar är ytbytbara så att de som använder sin utrustning väldigt mycket enkelt ska kunna byta ut slitna delar. Innerskon består av formbar Ultralon som är en favorit hos många skidåkare och skalet är så anatomiskt att det räcker med de tre spännena för att foten ska sitta tajt i pjäxan.

Här ser du konstruktionen med gålägetlåset på den ledade plösen och de tre spännena.

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: SCOTT Sports AB
  • Telefon: 018-56 28 00
  • Verksamhetsinfo: SCOTT Sports AB är en av Sveriges största leverantörer av cykel och sportutrustning. Huvudkontoret ligger i Uppsala och är dotterbolag till SCOTT Sports SA med huvudkontor i Schweiz. SCOTT Sports AB säljer, marknadsför och distribuerar ett brett sortiment av utrustning inom områdena cykel, vintersport, motorsport och löpning. Man ansvarar även för distribution av ett flertal andra varumärken inom cykel, sport och motorcykeltillbehör (se nedan).
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

De tog hem Scandinavian Outdoor Award

1 kommentar

High Coast Outdoor: Stort grattis Polygiene! Pacsafe´s masker Viraloff i samarbete med Polygiene finns på hyllan hos oss med nästa vecka, så hör av er om ni vill veta mer. David/High Coast Outdoor

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842