Ull i ryggan

Ull i ryggan

Ullen blir ett allt vanligare material i olika produkter. Nu presenterar det tyska företaget Ortovox en ryggsäck med ull i konstruktionen.

Publicerad

Det tyska outdoor-och lavinsäkerhetsföretaget Ortovox presenterar en ny ryggsäcksmodell som sticker ut i företagets ryggsäckskollektion. Framförallt gör den det för att man i Ortovox Peak-modellen har adderat ull i ryggsäcken både för funktion och för komfort. Ryggpartiet i ryggsäcken är tillverkat av Swiss wool som ger en bra andningsförmåga och bra egenskaper för temperaturreglering. Ortovox Peak har en så kallad "full contact-konstruktion" i ryggpartiet vilket betyder att ryggsäcken sitter tätt mot ryggen. Precis som i vanliga plagg värmer ullen när det är kallt och svalkar när det är varmt. Enligt företaget absorberar ullen i ryggpartiet 30 gånger mer fukt än en jämförbar ryggsäck med konstmaterial.

Yttermaterialet på Ortovox Peak är i slitstark och vattenavvisande nylon. Ryggsäcken har breda axel-och höftremmar för bra komfort och aluminiumförstärkning för ökad stabilitet när den är tungt packad. Företaget Ortovox grundades år 1980 i München och i Sverige är Wenaas Nordic leverantör för produkterna. Produkterna finns såväl hos specialister som på sportkedjan XXL.

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Ultimate Nordic AS
  • Telefon: 08-410 515 80
  • Verksamhetsinfo: Ultimate Nordic har sedan 1928 (då under namnet Trygve Alm) importerat och distribuerat ett brett sortiment av varor inom sko-, sport- och järnvarubranschen i Norge. Under 2009 valde vi att ta steget in även på den Svenska marknaden och kunde då lägga till ytterligare varor i portföljen. Vårt svenska kontor finns i Solna och vi jobbar aktivt mot butiker, grossister och promotionföretag. Under 2020 förvärvades GetVital Nordic med varumärken som Altra, Ofoos, Utltimate Direction och Injinji.
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842