Den vinnande drivern

Den vinnande drivern

Nu har vinnaren i Wilsons innovationstävling Driver vs Driver korats och det blev klubban Triton designad av Eric Sillies.

Publicerad

I senaste Golf Business berättade vi om TV-programmet Driver vs Driver där uppfinnare skulle tävla mot varandra med att utveckla Wilson Staffs nästa driver. Nu är tävlingen avgjord och den vinnande drivern heter Triton och är designad av Eric Sillies.

Det unika med Triton är att den inte bara har flyttbara vikter för att skräddarsy bollbanan utan även en utbytbar bottenplatta. Drivern kommer med två bottenplattor – en i kolfiber och en i titanium – och eftersom materialen har olika vikt förändras både svingvikt och tyngdpunkt med de olika plattorna. Som om det inte vore nog med inställningar har Triton en hosel med sex olika lägen för loft och lie. På ovansidan finns det en bred rand som ska underlätta att adressera i rätt riktning.

Försäljningen av Triton startar på Black Friday i USA och handlarna har laddat upp rejält – 18 000 klubbor var beställda redan innan de visste vilken klubba som skulle bli vinnare. Feedbacken från återförsäljare som fått utbildning på klubban är att den både presterar bra och är väldigt lätt att jobba med för att få till rätt inställningar för varje spelare.

Klubban lanseras i Sverige i mars lagom till vår säsongsstart.

Här är Tritons alla inställningsmöjligheter.

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Amer Sports Sverige AB
  • Telefon: 020-86 00 10
  • Verksamhetsinfo: Amer säljer och marknadsför alpina skidor, bindningar och skor, snowboards med bindningar och skor, längdskor, längdskidor och bindningar, hiking skor, konfektion och tillbehör, golf, racket, kompasser, pulsklockor mm. Mer information på: amersports.com • wilson.com • atomic.com • suunto.com • salomon.com •
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842