Oakleys nya kan snacka och peppa

Digital teknik tar sig in i allt fler produkter och nu har Oakley byggt in en digital coach i sina nya glasögon Radar Pace. Tillsammans med Intel har de utvecklat ett par glasögon som försetts med öronsnäckor.

Glasögonen kopplar upp sig mot sensorer för puls och kadens samtidigt som den kommunicerar med en app i mobilen. Resultatet är att den läser upp aktuella värden som fart, puls, kadens, sträcka och annat i realtid.

Inte nog med det, genom att samla och analysera träningsdata kan glasögonen fungera som coach och lägga upp träningsprogram och följa atletens utveckling och peppa när det behövs. Systemet är dessutom röststyrt så att atleten kan ställa frågor utan att trycka på knappar, det är bara att säga saker som ”Hur långt har jag sprungit nu?” eller ”Håller jag min planerade fart?”.

Oakleys nya kan snacka och peppa

Relaterat företag i Sportregistret

  • Oakley

    Oakley grundades 1975 av pionjären Jim Jannard som startade verksamheten genom att tillverka handtag för motocross och BMX. År 1980 lanserade man sin första goggle, O-Frame som snart skulle revolutionera motocrossindustrin och senare även skidindustrin. Idag producerar Oakley allt från kläder och hjälmar till solglasögon och goggles och har med banbrytande teknik och innovation fortsatt stärka sin position på marknaden.