Wilson utvecklar driver i TV-show

Wilson utvecklar driver i TV-show

Wilson Staff har tagit till ett unikt grepp för att utveckla sin nya driver. I TV-programmet Driver vs Driver kämpar ett gäng innovatörer om att juryn ska gilla just deras idé.

Publicerad

Kommer du ihåg TV-programmet Draknästet där uppfinnare fick presentera sin idé för ett gäng finansiärer och som – om idén var tillräckligt bra – kunde gå därifrån med både startkapital och hjälp med att förädla produkten? En liknande idé ligger bakom programmet Driver vs Driver som sänds i höst på Golf Channel i USA men i det här programmet ska alla uppfinnare presentera sin idé för en ny driver.

Elva team har valts ut bland hundratals sökande en en jury bestående av fyra tunga personer från golfvärlden synar idéerna. En del får tummen upp och får gå vidare i programmet medan andra röstas ut. De som går vidare får åka till Wilson Lab vid huvudkontoret i Chicago och jobba vidare med produkten och de bästa bidragen får tillverka fungerande prototyper som testas i praktiken.

Vinnande team vinner en halv miljon dollar och dessutom kommer den vinnande klubban att sättas i produktion och vara en del av Wilsons klubbor 2017. Eller rättare sagt, den är redan satt i produktion för programmet är redan inspelat och klart. 

Driver vs Driver har fått en väldig uppmärksamhet i USA och redan innan programmet ens har börjat visas har Wilson sålt 18 000 drivers till golfbutiker i USA. Första avsnittet har premiär 4 oktober och vinnaren presenteras 22 november. Dagen efter finns drivern till försäljning hos utvalda e-handlare och 25 november landar den hos butikerna som har förbokat den.

Det här är en ny variant av crowdsourcing där företag bjuder in användare att vara med i utvecklingen av nya produkter. Det ska bli riktigt spännande att se slutresultatet.

 

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Amer Sports Sverige AB
  • Telefon: 020-86 00 10
  • Verksamhetsinfo: Amer säljer och marknadsför alpina skidor, bindningar och skor, snowboards med bindningar och skor, längdskor, längdskidor och bindningar, hiking skor, konfektion och tillbehör, golf, racket, kompasser, pulsklockor mm. Mer information på: amersports.com • wilson.com • atomic.com • suunto.com • salomon.com •
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842