Rapport från Eurobike Media Days

På tisdagen (igår) drog Media Days i Tyrolen igång. Detta lilla "för-Eurobike" arrangeras för andra gången i alporten Kirchberg och lockade i år nästan 200 journalister till eventet.

För journalisterna är Media Days en verklig julafton. I motsats till Eurobike-mässan arrangeras Media Days enbart för leverantörer och massmedia. Här erbjuds journalisterna en ypperlig möjlighet att kunna provcykla produkterna i fin terräng och på utmanande vägar i lugn och ro. Dessutom är många produktutvecklare på plats vilket ger möjlighet att diskutera produkterna.

Bakom eventet står Eurobike och det stora intresset från massmedia överraskade även arrangörerna.

– Antalet journalister ökade från förra året med nästan 80 procent. Konceptet är det samma som ifjol och massmedia har verkligen tagit detta evenemang till sitt hjärta. Vi är väldigt glada, säger Christine Külling från Eurobike.

Det är ett 30-tal av de ledande leverantörerna som valt att låta journalisterna provcykla deras nyheter redan innan de presenteras på Eurobike-mässan senare i sommar. På plats finns bland annat Giant, BMC, Scott och Cannondale, bara för att nämna några. På plats i Österrike finns också närmare 200 journalister från världens alla hörn, de mest långväga gästerna har kommit från Japan och Brasilien.

Om det är någon produktgrupp som sticker ut i år är det tveklöst el-mountainbikes som finns i var och varannan monter här i Kirchberg.

Relaterat företag i Sportregistret

  • SCOTT Sports AB

    SCOTT Sports AB är en av Sveriges största leverantörer av cykel och sportutrustning. Huvudkontoret ligger i Uppsala och är dotterbolag till SCOTT Sports SA med huvudkontor i Schweiz. SCOTT Sports AB säljer, marknadsför och distribuerar ett brett sortiment av utrustning inom områdena cykel, vintersport, motorsport och löpning. Man ansvarar även för distribution av ett flertal andra varumärken inom cykel, sport och motorcykeltillbehör (se nedan).