Acushnet till börsen

Acushnet till börsen

Efter fem år som ägare av Acushnet funderar nu Fila Korea på att börsnotera bolaget. Det totala börsvärdet ryktas ligga på runt 20 miljarder kronor.

Publicerad

 

 

 

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att Acushnet, ägarna av Titleist och Footjoy, nu finslipar planerna på att lansera bolaget på den amerikanska börsen. Egentligen är det de nuvarande ägarna Fila Korea som fullföljer sin plan att först göra Acushnet lönsamt för att sedan sälja det via börsen.

Fila Korea köpte Acushnet år 2011 för 10 miljarder kronor och enligt Reuters ligger det nu planerade börsvärdet på ungefär det dubbla. Enligt den senaste årsrapporten omsatte Acushnet 12 miljarder kronor och levererade en vinst på 1,7 miljarder kronor.

 

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Acushnet
  • Telefon: 040-671 75 50
  • Verksamhetsinfo: Acushnet är ett av världens ledande företag inom golfbranschen med märkena Titleist, Footjoy, Vokey Wedges, Scotty Cameron och Pinnacle. Företaget säljer bollar, klubbor, skor, handskar, kläder, bagar etc till golfbutiker och golfshopar runt om i Norden.
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Craft sponsrar fler klassiska fotbollsränder

1 kommentar

Torbjörn Nilsson: Hur kommer det sig att ni visar denna bild på tröjan? Det är ingen offentlig bild och EJ som tröjan kommer se ut. Blir oerhört missvisande och oproffsigt från Er

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842