Scott tar över Dolomite

Scott tar över Dolomite

Sportjätten Scott Sports köper sko-och outdoorföretaget Dolomite. Förvärvet av det italienska företaget ska stärka Scott Sports speciellt inom skosegmentet.

Publicerad

Italienska Dolomite är ett anrikt företag som grundades så tidigt som år 1897. Företaget har genom åren varit starkt inom såväl vandringsskor som slalompjäxor. Företaget har också utvidgat sitt sortiment att omfatta även konfektion och accessoarer. År 1998 köptes Dolomite av Tecnica Group som sedan dess har förvaltat och utvecklat varumärket.

Nu har ledningen på Tecnica Group ändå beslutat att sälja sko-och outdoorföretaget till den schweiziska sportjätten Scott Sports SA. För Scott betyder förvärvet av Dolomite att deras kompetens och utbud, speciellt inom skosegmentet växer.

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: SCOTT Sports AB
  • Telefon: 018-56 28 00
  • Verksamhetsinfo: SCOTT Sports AB är en av Sveriges största leverantörer av cykel och sportutrustning. Huvudkontoret ligger i Uppsala och är dotterbolag till SCOTT Sports SA med huvudkontor i Schweiz. SCOTT Sports AB säljer, marknadsför och distribuerar ett brett sortiment av utrustning inom områdena cykel, vintersport, motorsport och löpning. Man ansvarar även för distribution av ett flertal andra varumärken inom cykel, sport och motorcykeltillbehör (se nedan).
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

2 kommentarer

Kalle: Ja men herre min.. vad tamt! Men det här är alltid kul... https://www.expressen.se/sport/satt-betyg-pa-de-varsta-os-kladerna/

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842