Saucony är ny partner till Lidingöloppet

Saucony är ny partner till Lidingöloppet

Vissa sponsorsamarbeten känns mer naturliga än andra. Saucony, som har sin verksamhet på Lidingö sedan 1979, och Lidingöloppet är ett sådant.

Publicerad

Sauconys nordiska leverantör Gerisale har drivit sin verksamhet från Lidingö sedan 1979 och sedan dess har Sauconys skor använts av många som sprungit Lidingöloppet. Gerisales vd Heinz Gehrig har dessutom varit ideellt engagerad i loppet under många år så när Saucony nu går in som officiell partner till Lidingöloppet känns det helt naturligt.

– Vi har medverkat i Lidingöloppet i någon form sedan vi startade verksamheten och de flesta av våra medarbetare har dessutom både sprungit loppet och jobbat ideellt inom Lidingöloppsorganisationen, säger Heinz. Det är därför ett naturligt och mycket roligt steg i utvecklingen och en hjärteangelägenhet att förenas med världens största terränglopp i en gemensam satsning mot 2020-talet.

Avtalet är på tre år och innebär att Saucony blir en del av Lidingöloppshelgen, Lidingöloppet on Tour, Skolstafetten och andra angränsande evenemang.

– För oss känns det väldigt roligt att ett av de klassiska internationella skovarumärkena, som dessutom har sitt Svenska hjärta på Lidingö, kommer att finnas med under Lidingöloppet de kommande tre åren. Saucony ligger i en stark tillväxttakt i Sverige och Norden och arbetar mycket med kunskapsspridning med löparen i centrum och det passar oss, säger Tomas Hoszek Generalsekreterare för Lidingöloppet.

– Med detta samarbete stärker vi banden ytterligare till Sveriges dedikerade motionärer med stort löpintresse, säger Adrian Gehrig, marknadsansvarig på Gerisale.. Vi kommer att erbjuda nya spännande sätt att engagera deltagarna under hela året och med vår långa historik inom löpningen kommer vi vara med och ytterligare bidra till den stora löpglädje som Lidingöloppet representerar.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Craft sponsrar fler klassiska fotbollsränder

1 kommentar

Torbjörn Nilsson: Hur kommer det sig att ni visar denna bild på tröjan? Det är ingen offentlig bild och EJ som tröjan kommer se ut. Blir oerhört missvisande och oproffsigt från Er

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842