Det bästa av två världar

Det bästa av två världar

Publicerad

Eluppvärmda sulor är en av världens bästa uppfinningar och merinoull är ett svårslaget funktionsmaterial. Nu kombinerar Seger dessa båda i en strumpa.

Seger Heat System var en av Ispos mest intressanta nyheter. I grunden är det en skidstrumpa i merinoull som försetts med metalltrådar över tårna och dessa trådar kopplas in på ett batteri som skickar ut en svag ström som gör att trådarna blir varma. Effekten är omedelbar och eftersom värmen kommer ovanifrån värms tårna upp på nolltid jämfört med en sula då värmen måste tränga igenom hårdare hud.

Extra smart är att batterierna är utrustade med Bluetooth så att värmen kan regleras med en app i mobiltelefonen.

– Intresset har varit enormt på Ispo och det finns ingen annan liknande produkt på marknaden idag, säger Per Segerqvist på Seger. Strumporna kommer ut i butikerna i höst och vi tittar redan nu på att ta fram handskar och underställ med samma teknik.

Ett paket med strumpor och batterier kommer att landa på runt 2.300 kronor och ett extra par strumpor på 700 kronor. Ett helt nytt prissegment för strumpor men Per menar att det inte kommer att vara något problem .

– En sula använder du bara i ett par skor men ett par strumpor kan du ha i alla skor du har, säger Per. Du får ut mycket, mycket mer av ett par strumpor.

Batterierna laddas via USB och fulladdade räcker de upp till åtta timmar. En smart detalj är att du direkt i appen kan se hur länge batterierna räcker med vald värmeeffekt.

 

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Seger Europe AB
  • Telefon: 0321-260 00
  • Verksamhetsinfo: Seger har sedan 1947 visat prov på ambitionen att vara förnyande. Att alltid ligga i framkant och vara innovativa har närmast blivit en familjetradition. Då all design och produktutveckling sker hemma i vår fabrik i Gällstad, Sverige, så lämnas inget åt slumpen. Passionen för de små detaljerna visar sig i allt vi gör – i vår höga kvalitet, vår strävan efter funktion och vår mångfaldiga design. Med huvudet ovan molnen och fötterna i Gällstad ska vi fortsätta att förse våra kunder med innovativa produkter varje ny säsong. Vi bedriver vår tillverkning med certifiread vindkraft och utan fossila bränslen. Auclair från Kanada har utvecklat handskar i över 60 år, passform och kvalitet är ett signum för Auclair. Termo stickar underställ i Sverige designade för proffs och entusiaster som utsätts för situationer där kraven på kvalitet, funktion och komfort är höga. Det har vi gjort i över 40 år
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206