Det bästa av två världar

Eluppvärmda sulor är en av världens bästa uppfinningar och merinoull är ett svårslaget funktionsmaterial. Nu kombinerar Seger dessa båda i en strumpa.

Seger Heat System var en av Ispos mest intressanta nyheter. I grunden är det en skidstrumpa i merinoull som försetts med metalltrådar över tårna och dessa trådar kopplas in på ett batteri som skickar ut en svag ström som gör att trådarna blir varma. Effekten är omedelbar och eftersom värmen kommer ovanifrån värms tårna upp på nolltid jämfört med en sula då värmen måste tränga igenom hårdare hud.

Extra smart är att batterierna är utrustade med Bluetooth så att värmen kan regleras med en app i mobiltelefonen.

– Intresset har varit enormt på Ispo och det finns ingen annan liknande produkt på marknaden idag, säger Per Segerqvist på Seger. Strumporna kommer ut i butikerna i höst och vi tittar redan nu på att ta fram handskar och underställ med samma teknik.

Ett paket med strumpor och batterier kommer att landa på runt 2.300 kronor och ett extra par strumpor på 700 kronor. Ett helt nytt prissegment för strumpor men Per menar att det inte kommer att vara något problem .

– En sula använder du bara i ett par skor men ett par strumpor kan du ha i alla skor du har, säger Per. Du får ut mycket, mycket mer av ett par strumpor.

Batterierna laddas via USB och fulladdade räcker de upp till åtta timmar. En smart detalj är att du direkt i appen kan se hur länge batterierna räcker med vald värmeeffekt.

 

Det bästa av två världar

Relaterat företag i Sportregistret

  • Seger Europe AB

    Seger har sedan 1947 visat prov på ambitionen att vara förnyande. Att alltid ligga i framkant och vara innovativa har närmast blivit en familjetradition. Då all design och produktutveckling sker hemma i vår fabrik i Gällstad, Sverige, så lämnas inget åt slumpen. Passionen för de små detaljerna visar sig i allt vi gör – i vår höga kvalitet, vår strävan efter funktion och vår mångfaldiga design. Med huvudet ovan molnen och fötterna i Gällstad ska vi fortsätta att förse våra kunder med innovativa produkter varje ny säsong. Vi bedriver vår tillverkning med certifiread vindkraft och utan fossila bränslen. Auclair från Kanada har utvecklat handskar i över 60 år, passform och kvalitet är ett signum för Auclair. Termo stickar underställ i Sverige designade för proffs och entusiaster som utsätts för situationer där kraven på kvalitet, funktion och komfort är höga. Det har vi gjort i över 40 år