Marker Völkl köper Dalbello

Marker Völkl köper Dalbello

Publicerad

Marker och Völkl har under flera år haft ett nära samarbete med pjäxmärket Dalbello och i Sverige är det även en gemensam distributör i Sportmanship. Nu tar de samarbetet ett steg längre genom att Marker Völkl köper Dalbello.

Uppköpet gör Marker Völkl komplett inom hårdvara och produktutvecklingen mellan de tre delarna skidor, bindningar och pjäxor kan göras tajtare. Plus att de blir en bredare och större partner gentemot återförsäljarna.

Marker Völkl ägs av Jarden Group som även äger K2 och Madshus. De två delarna inom koncernen ska fortsätta drivas som separata enheter och fristående varumärken. Dalbello är det näst största pjäxmärket i USA och slåss om att vara tredje störst i världen med Rossignol. Störst är Tecnica Group följt av Salomon.

 

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Sportmanship AB
  • Telefon: 031-93 94 00
  • Verksamhetsinfo: Sportmanship AB startades 1985. Företaget säljer, marknadsför och distribuerar följande varumärken: On, Powderhorn, Dolomite, Völkl, Marker och Dalbello. Utöver distrubitionsvarumärkena driver Sportmanship AB även det egna varumärket Berkeley.
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842