Kvalitet är bra för miljön

Kvalitet är bra för miljön

Publicerad

Inget är så bra för miljön som att inte köpa en ny produkt. Därför går det att räkna på hur mycket bättre det är med en produkt som håller längre jämfört med en som behöver bytas ut ofta.

Just det har Gore gjort och fått fram att en sko som håller i i 3,5 år jämfört med halva tiden bara genererar hälften så mycket koldioxidutsläpp som de dubbla paren som i sig kan vara tillverkade i miljövänliga material. 77 procent av ett par skors miljöpåverkan kommer från själva produktionen och, inte minst, distributionen.

Så bara att kunna plocka bort distributionen av råmaterial och slutprodukten sparar stora mängder utsläpp. Samma resonemang kan föras om skötsel – ju mindre skötsel en produkt kräver desto bättre är det för miljön.

Här är en film som Gore har gjort om begreppet Life Cycle Assessment:

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

ISPO Award 2019 avgjort – svenskt guldregn fortsätter

4 kommentarer

Björn: @robban den dealen har inte gått igenom

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842