Akademin på turné

Sportakademin Vinter lockade i år över 600 deltagare. Under ledning av Svenskt Sportforum fick butiksanställda information, undervisning och tips av alpinleverantörerna.

En nyhet för i år har varit att Svenskt Sportforum delade upp vinterns sportakademi i två delar. Den ena omfattade alpina produkter medan den andra uteslutande koncentrerade sig på längdsegmentet.

– Vi upptäckte att det blev för många leverantörer när vi körde dem samtidigt så det var nödvändigt att skilja på dem. Det hade gått så långt att vi var nere på 20 minuters pass på per leverantörer och då blir det inte alls bra, konstaterade Claes Forsberg, på Svenskt Sportforum.

Nu hade längdleverantörerna sina ”akademidagar” i Torsby vid skidtunneln medan alpinleverantörerna informerade deltagarna i Malmö, Göteborg, Jönköping, Stockholm och Åre/Sälen. Med det nya upplägget fick varje leverantör mera tid att berätta om sina nyheter och produkter och deltagarna mer tid till frågor och diskussioner.

En annan nyhet för i år var att deltagarna som inledning fick en basinformation om alpinprodukterna i allmänhet. Den gavs av Said Bauman, som har en lång erfarenhet av alpina produkter och som bland annat hjälpte Ingemar Stenmark med hans utrustning. Att deltagarna hade gemensamma baskunskaper gav också leverantörerna möjlighet att informera deltagarna från en lite högre nivå och prata mer om detaljer.

På plats under akademi-dagarna fanns också Jörgen Lindman från Scott Sports. Han berättade för deltagarna om vikten av merförsäljning, också detta ett nytt inslag för i år.

– Många som kommer hit är nybörjare och verkar ta åt sig av det vi berättar. Det blir givetvis ganska intensivt men de har ställt frågor, lyssnat och verkat vara väldigt intresserade, säger Jörgen Lindman på Scott Sports.

De tillfällena av årets Sportakademi Vinter som arrangerades i storstäderna lockade främst anställda från Intersport och Stadium. I Sälen/Åre däremot var Skistar och de fristående butikerna i majoritet.

Relaterat företag i Sportregistret

  • SCOTT Sports AB

    SCOTT Sports AB är en av Sveriges största leverantörer av cykel och sportutrustning. Huvudkontoret ligger i Uppsala och är dotterbolag till SCOTT Sports SA med huvudkontor i Schweiz. SCOTT Sports AB säljer, marknadsför och distribuerar ett brett sortiment av utrustning inom områdena cykel, vintersport, motorsport och löpning. Man ansvarar även för distribution av ett flertal andra varumärken inom cykel, sport och motorcykeltillbehör (se nedan).