Active Brands tar hem Bjørn Dæhlie

Active Brands tar hem Bjørn Dæhlie

Publicerad

Det norska längdkonfektionsmärket Bjørn Dæhlie vill öka sin närvaro på den svenska marknaden. Ett nytt distributionsupplägg är ett av stegen på vägen.

Bjørn Dæhlie, som ägs av norska bolaget Active Brands, har under de senaste åren distribuerats av Sportwin på den svenska marknaden. Sedan den 1 augusti är upplägget dock ett annat: Active Brands svenska gren tar hand om distributionen medan Sportwin, som även distribuerar varumärken som Madshus och Rottefella, i fortsättningen kommer att fungera som samarbetspartner gällande marknadsföring, events och sponsring.

– Sportwin kan verkligen branschen och har gjort ett fantastiskt jobb. De kommer framöver att lägga mer fokus på hårdvaran i och med att Madshus växer så det knakar i Sverige. Därför kom vi gemensamt fram till denna lösning, säger Kristofer Kjellvestad, Active Brands försäljningschef i Sverige, i ett pressmeddelande.

Johan Vikman, som ansvarade för Bjørn Dæhlie på Sportwin, ser också positivt på den nya lösningen.

– Även om vårt samarbete inte längre involverar försäljningen är detta ett positivt steg för både oss och Active Brands och vi ser fram emot denna vinter. Det händer mycket spännande med både Bjørn Dæhlie och våra egna varumärken och genom att båda parter nu kommer att fokusera på sin kärnverksamhet kommer vi garanterat att se en kraftig tillväxt, säger John Vikman.

Förändringen innebär också att Bjørn Dæhlies showroom nu tar plats i Active Brands svenska huvudkontor i Göteborg och därmed gör sällskap med företagets övriga varumärken, däribland Kari Traa och Sweet Protection.

Den tidigare längdfantomen Bjørn Dæhlie började marknadsföra längdkonfektion i sitt eget namn 1996. Den kommande säsongen kommer plaggen bland annat att synas på Petter Northug och Marit Bjørgen och de andra åkarna i Norges längdlandslag.

 

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Sportwin AB
  • Telefon: 054-18 12 50
  • Verksamhetsinfo: Ansvarar för försäljning, marknadsföring och kundservice för följande varumärkens produktsortiment: MADSHUS skidor/pjäxor/stavar, Rottefella längdskidbindningar
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

2 kommentarer

Jan.jonsson@future.se: Mycket förvånande att Marcus inte med ett enda ord, skänker alla leverantörer som fått ta stora avskrivningar av fordringar, en enda tanke. Istället nämner han att det inte är någon idé att ägarna...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842