Scott återkallar cyklar

Scott återkallar cyklar

Publicerad

Cykeltillverkaren Scott återkallar ett stort antal cyklar av modellen Scott Speedster. Företaget gör det som en säkerhetsåtgärd sedan det framkommit att modellen kan ha fått en defekt framgaffel.

Allt som allt handlar det om drygt 8000 cyklar som sålts globalt i världen under perioden augusti 2013 till maj 2014. Vid en granskning upptäckte företaget att det kan förekomma defekta gafflar på vissa exemplar av Speedster och Contessa Speedster modellerna. Vid belastning kan det i värsta fall hända att gaffeln ger vika och går av. Hittills har visserligen bara ett gaffelras rapporterats och då utan personskada. Scott vill ända försäkra sig om att inga defekta gafflar finns ute på marknaden och återkallar därför samtliga cyklar som en säkerhetsåtgärd. Konsumenterna uppmanas lämna in de aktuella Speedster-cyklarna för ett gratis gaffelbyte. Konsumenter och cykelhandlarna kan se vilka serienummer som berörs på Scotts hemsida. I Sverige kan det röra sig om totalt några hundra cyklar.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Craft sponsrar fler klassiska fotbollsränder

1 kommentar

Torbjörn Nilsson: Hur kommer det sig att ni visar denna bild på tröjan? Det är ingen offentlig bild och EJ som tröjan kommer se ut. Blir oerhört missvisande och oproffsigt från Er

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842