Nya tidens motionslopp

Nya tidens motionslopp

Publicerad

Allt fler vill springa motionslopp så för att utmärka sig måste loppen bli unika. Som traillopp i stadsmiljö eller löpning och rock i symbios.

Göteborgsvarvet, Stockholm Marathon och Midnattsloppet är bara några av de lopp som lockar och sporrar tusentals löpare. Nu börjar det dyka upp nya lopp som med sin egen twist gör dem unika. Här är tre nya lopp som säkert kan få kopior på andra ställen i Sverige.

Salomon City Trail är ett traillopp i en urban miljö. Loppet arrangerades i Stockholm i slutet av april och bansträckningen gick över gräs, grus, asfalt, trappor och Söders branta backar. Lite mer aggressivt än ett vanligt stadslopp.

I slutet av maj arrangeras Stockholm Urban Mile med Intersport som partner. Det är en tävling med ett helt nytt koncept där löparen själv väljer väg. Start och mål är i Humlegården och så finns det ett antal checkpoints runt om i Stockholm. Löparen väljer själv väg och vinnare är den som först är tillbaka i Humlegården samtidigt som hen har passerat alla check points. Loppet är helt gratis men deltagarna uppmanas att skänka minst 50 kronor till Barncancerfonden. Kartan med alla check points offentliggörs ett dygn före starten så att alla kan planera sin rutt men ändå inte hinna provspringa olika alternativ. 

Till sist har vi Rock Marathon som efter några år i USA kommer till Sverige. Även detta lopp sker i Stockholm och det unika med det här loppet är att det samtidigt pågår en rockkonsert.. Två löpare bildar ett lag och springer var sin halvmara. Start och mål är på Stockholm Stadion och det är också där som konserten körs. Bansträckningen går i Lill-Janskogen och innebär att varje löpare springer fyra varv på den drygt 5 km långa banan. Varvningen sker inne på Stadion så att även de som springer loppet får ta del av energin från konserterna.

 

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

"Förälskad på avstånd" Sportfack har pratat med XXL:s nye vd

8 kommentarer

Till Mattias: Nej, E - handeln var här innan extra priser från XXL. E-handeln är den stora anledningen till prisreduktion. Den digitala handeln och konsumenternas handelsfrihet är den stora anledningen till att...

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842