Nya tidens motionslopp

Allt fler vill springa motionslopp så för att utmärka sig måste loppen bli unika. Som traillopp i stadsmiljö eller löpning och rock i symbios.

Göteborgsvarvet, Stockholm Marathon och Midnattsloppet är bara några av de lopp som lockar och sporrar tusentals löpare. Nu börjar det dyka upp nya lopp som med sin egen twist gör dem unika. Här är tre nya lopp som säkert kan få kopior på andra ställen i Sverige.

Salomon City Trail är ett traillopp i en urban miljö. Loppet arrangerades i Stockholm i slutet av april och bansträckningen gick över gräs, grus, asfalt, trappor och Söders branta backar. Lite mer aggressivt än ett vanligt stadslopp.

I slutet av maj arrangeras Stockholm Urban Mile med Intersport som partner. Det är en tävling med ett helt nytt koncept där löparen själv väljer väg. Start och mål är i Humlegården och så finns det ett antal checkpoints runt om i Stockholm. Löparen väljer själv väg och vinnare är den som först är tillbaka i Humlegården samtidigt som hen har passerat alla check points. Loppet är helt gratis men deltagarna uppmanas att skänka minst 50 kronor till Barncancerfonden. Kartan med alla check points offentliggörs ett dygn före starten så att alla kan planera sin rutt men ändå inte hinna provspringa olika alternativ. 

Till sist har vi Rock Marathon som efter några år i USA kommer till Sverige. Även detta lopp sker i Stockholm och det unika med det här loppet är att det samtidigt pågår en rockkonsert.. Två löpare bildar ett lag och springer var sin halvmara. Start och mål är på Stockholm Stadion och det är också där som konserten körs. Bansträckningen går i Lill-Janskogen och innebär att varje löpare springer fyra varv på den drygt 5 km långa banan. Varvningen sker inne på Stadion så att även de som springer loppet får ta del av energin från konserterna.

 

Relaterat företag i Sportregistret

  • SALOMON

    Salomon är grundat 1947 i de franska Alperna med ambitionen att skapa innovativ utrustning som gör det möjligt för människor att ha roligt, utvecklas och utmana sig själva i naturen, ...