Tävling gav trovärdighet

Tävling gav trovärdighet

Publicerad

För fjärde året i rad arrangerades Salomon Trail Tour i år. Intresset för denna trailrunning-serie har ökat för varje år. För huvudsponsorn Salomon har eventet blivit ett ypperligt tillfälle att exponera sina produkter.

Det hela började för tre år sedan. Då beslöt Salomon att starta löpartävlingen som skulle springas ute i skog och mark. Trailrunning var då fortfarande ett begrepp som få löpintresserade kände till. Samtidigt lanserade Salomon produkter för trailrunning och därför kändes det naturligt för företaget att arrangerade tävlingarna.

- Vi vill faktiskt slå oss ödmjukt för bröstet och konstatera att vi har varit med och utformat trailrunning i Sverige tillsammans med ett antal andra. Trailrunning är ett av de ben vi står på idag och därför är serien väldigt viktig för oss, säger Robert Gustavsson, marknadsansvarig på Salomon.

I år deltog i snitt 60 procent fler löpare i Trail Touren än förra året. Serien startade i maj i Kullaberg, Höganäs och finalen arragerades i Sälen i september. Där i mellan rymdes 16 tävlingar runt om i landet. Sträckorna varierade från 5 km för nybörjare och ovana motionärer till 42 kilometer för de hängivna terränglöparna. För företaget innebar Trail Tour mycket mer än bara ett sätt att synas.

- Det här ger oss också trovärdighet inom den här kategorin och också en möjlighet att lyfta intresset för trailrunning som sport. Tidigare trodde ju den stora allmänheten att det här var något som bara orienterarna höll på med som komplementträning , säger Robert Gustavsson.

I år vann Andreas Svanebo totalsegern i elitklassen och på damsidan var Maria Lundgren den som kunde kvittera ut segercheken på 15 000 kronor. Redan nu står det klart att Salomon kommer att fortsätta med sin Trail Running Tour också nästa år.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

"Förälskad på avstånd" Sportfack har pratat med XXL:s nye vd

8 kommentarer

Till Mattias: Nej, E - handeln var här innan extra priser från XXL. E-handeln är den stora anledningen till prisreduktion. Den digitala handeln och konsumenternas handelsfrihet är den stora anledningen till att...

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842