Scandtrade tar över Umbro

Scandtrade tar över Umbro

Publicerad

Scandtrade är ny distributör av Umbro i Sverige. Sedan 20 år jobbar norska Scantrade med Umbro och kommer att hjälpa sitt svenska dotterbolag att lyfta märket i Sverige.

Att Scandtrade som mest är fokuserat på alpint tar över Umbro är inte så udda som det kan verka. Scandtrades moderbolag i Norge har nämligen jobbat framgångsrikt med Umbro i över 20 år. Nu tar hand om märket i hela Skandinavien och en hel del av arbetet med Umbro kommer att ske från Norge men försäljningen kommer att skötas av Scandtrade i Sverige.

– Det känns oerhört kul att få ta hand om Umbro, säger Peter Engström som är vd för Scandtrade i Sverige. Jag jobbade med Umbro när jag var på Seger United så jag känner både märket och många personer inom Umbro väl. Våra ägare i Norge har lyckats väldigt bra med Umbro där och de kommer att hjälpa oss väldigt mycket för att bygga upp Umbro i Sverige.

För ganska precis ett år sedan sålde Nike Umbro till företaget Iconix Brand Group. Det är ett konfektionsföretag som omsätter runt 100 miljarder kronor. När de tog över Umbro sa de att de ska gå tillbaka till rötterna med Umbro och fokusera på skor och kläder som används på planen.

Hur den nya organisationen för Umbro i Sverige kommer att se ut med säljare och ansvarig för märket är inte klart idag.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842