Amer Sports satsar i Länna

Sportleverantören Amer Sports inleder ett nytt samarbete med Länna Sport. I butiken i Länna, söder om Stockholm startar de tillsammans en shop-in-shop för varumärket Salomon.

De senaste åren har likriktningen, speciellt inom de kedjebundna butikerna varit tydlig. Butikskonceptet inom kedjorna har varit hårt styrt och ofta har de olika varumärkena inte kunnat synas i butikerna så som leverantörerna önskat sig. Den trenden börjar nu mattas av. Därför ligger Amer Sports nya satsning rätt i tiden. Företaget vill med satsningen bli mer delaktig också i uförsäljningsfasen i samarbete med butikerna.

– Det gäller för butikerna att inte enbart konkurrera med priserna. Med den här satsningen försöker vi höja, förgylla och förbättra köpupplevelsen för kunderna tillsammans med Länna Sport. I vår shop-in-shop ger vi både service, erbjuder bra produkter från Salomon och en härlig köpupplevelse. Det gynnar både oss, kunden och Länna Sport, säger Christer Lidgren, vd på Amer Sports Sverige AB.

Konceptet är en del av Amers Sports internationella strategi. Sedan har Christer Lidgren tillsammans med sitt team tagit fram konceptet för butikerna i Sverige. Salomon är ett varumärke som passade bra för satsningen då det erbjuder produkter för alla säsonger. Amer Sport Sverige har också planer på att arbeta på samma sätt med andra varumärken som företaget har i sin portfölj. Atomic och Wilson står på turen. Med Suunto har Amer redan hunnit starta liknande shop-in shop-satsningar i Stockholm.

En viktig del i en sådan satsning från leverantörens sida är att utbilda och informerabutikspersonalen om varumärket och om produkterna. Där har Amer jobbat i nära samarbete med Länna Sport. Samtidigt med butikssatsningen inleder företaget en parallell satsning på webben där konsumenterna erbjuds en virtuell shop-in-shop på Länna Sports hemsida.

– Jag är jätte nöjd för att det hart funkat så bra genast från början och att det har blivit så snyggt ute i butiken. Det samma gäller webbsatsningen. Vi har fått jätte bra backup med både material, filmer och service, säger Anders Björkman, vd på Länna Sport.

Meningen är att Amer Sports Sverige ska utveckla och utvidga konceptet under nästa år. Redan nu förs förhandlingar med ett antal utvalda butiker om ett liknande samarbete.

Relaterat företag i Sportregistret

  • SALOMON

    Salomon är grundat 1947 i de franska Alperna med ambitionen att skapa innovativ utrustning som gör det möjligt för människor att ha roligt, utvecklas och utmana sig själva i naturen, ...