The Ski är tillbaka

The Ski är tillbaka

Publicerad

I slutet av 70-talet var The Ski ett kultförklarat skidmärke. Nu har märket återuppstått då Scott köpt rättigheterna till namnet och designen.

Jag var 15 år och min absoluta drömskida var ett par The Ski med Spademanbindningar. Plånboken räckte aldrig till ett par The Ski men skidan, och framförallt designen, har för alltid en plats i mitt hjärta. Så när jag fick se skidan i Scotts monter kom habegäret tillbaka.

Scott har köpt rättigheterna till varumärket The Ski av grundaren Bobby Burn och släpper sin version av The Ski i fyra längder. Scott vill inte prata mått när de pratar om The Ski utan vill att samtalet handlar om hur skidan upplevs. Konstruktionsmässigt har The Ski en fullängds träkärna och en lite annorlunda skärning. På mitten av skidan har den en storslalomskärning medan radien är mycket kortare i fram- och bakände. Det gör att skidan är lugn och trygg när den inte kantas och livlig när åkaren jobbar med den. Fast jag vill ha den för designen…

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: SCOTT Sports AB
  • Telefon: 018-56 28 00
  • Verksamhetsinfo: SCOTT Sports AB är en av Sveriges största leverantörer av cykel och sportutrustning. Huvudkontoret ligger i Uppsala och är dotterbolag till SCOTT Sports SA med huvudkontor i Schweiz. SCOTT Sports AB säljer, marknadsför och distribuerar ett brett sortiment av utrustning inom områdena cykel, vintersport, motorsport och löpning. Man ansvarar även för distribution av ett flertal andra varumärken inom cykel, sport och motorcykeltillbehör (se nedan).
On
Off

12 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Mizuno lanserar ny teknik för sina sportskor

1 kommentar

Björn: Desperata?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842