The Ski är tillbaka

I slutet av 70-talet var The Ski ett kultförklarat skidmärke. Nu har märket återuppstått då Scott köpt rättigheterna till namnet och designen.

Jag var 15 år och min absoluta drömskida var ett par The Ski med Spademanbindningar. Plånboken räckte aldrig till ett par The Ski men skidan, och framförallt designen, har för alltid en plats i mitt hjärta. Så när jag fick se skidan i Scotts monter kom habegäret tillbaka.

Scott har köpt rättigheterna till varumärket The Ski av grundaren Bobby Burn och släpper sin version av The Ski i fyra längder. Scott vill inte prata mått när de pratar om The Ski utan vill att samtalet handlar om hur skidan upplevs. Konstruktionsmässigt har The Ski en fullängds träkärna och en lite annorlunda skärning. På mitten av skidan har den en storslalomskärning medan radien är mycket kortare i fram- och bakände. Det gör att skidan är lugn och trygg när den inte kantas och livlig när åkaren jobbar med den. Fast jag vill ha den för designen…

Relaterat företag i Sportregistret

  • SCOTT Sports AB

    SCOTT Sports AB är en av Sveriges största leverantörer av cykel och sportutrustning. Huvudkontoret ligger i Uppsala och är dotterbolag till SCOTT Sports SA med huvudkontor i Schweiz. SCOTT Sports AB säljer, marknadsför och distribuerar ett brett sortiment av utrustning inom områdena cykel, vintersport, motorsport och löpning. Man ansvarar även för distribution av ett flertal andra varumärken inom cykel, sport och motorcykeltillbehör (se nedan).