K2 presenterar sina första pjäxor

K2 presenterar sina första pjäxor

Publicerad

Redan för ett år sedan avslöjade K2 att de höll på att utveckla egna pjäxor. Nu är de klara och fokus har varit att ta fram en pjäxa med bättre kraftöverföring.

All mountainpjäxan Spyke.

Det blir två serier med pjäxor som K2 släpper nästa vinter – en för all mountain och en för freeride. K2 själva är väldigt stolta över att de är det första pjäxföretaget som inte utgått från racing när de utvecklat sina pjäxor utan direkt gjort pjäxor för vanliga skidåkare med höga krav.

De två pjäxserierna delar på teknologier och de tre saker som K2 själva lyfter fram är:

Energy Interlock – En konstruktion där skal och bakkappa är integrerade för att ge en bättre kraftöverföring i alla riktningar och ett mer naturligt flex framåt.

PowerFuse Spyne – En Y-formad förstärkning – ryggrad – av bakkappan som ger ökat stöd bakåt.

Fit Logix – Bättre passform genom att erbjuda pjäxorna i olika läster – 97, 100 och 102 mm – och en konstruktion som gör att det översta benet i foten – naviculare – avlastas då vristen böjs framåt. Plus olika versioner av Intuitioninnerskor.

För de som vill åka där liftarna inte når och gå upp för berget är det lättare pjäxor med gå-läge som efterfrågas. K2 har en pjäxa för dem med just de egenskaperna. Den serien heter Pinnacle och finns i flexen 130 och 110.

All mountainserien kommer med tre modeller för herr och tre för dam medan freerideserien bara finns med herrläst första året.

Freeridepjäxan Pinnacle har gå-läge. På bilden syns också den Y-formade förstärkningen av bakkappan.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206