Seger skänker överblivna garner

Seger skänker överblivna garner

Publicerad

Seger har kommit på ett utmärkt sätt att ta till vara överblivna garner. De har helt enkelt samlat ihop alla garner som blivit över och först stickat 200 mössor som de skänkt till Stockholms Stadsmission som i sin tur skänker dem till hemlösa.

Resterande garner får Stockholm Stadsmission ta hand om för att sticka fler mössor som antingen kan säljas för att samla in pengar till verksamheten eller delas ut till hemlösa som behöver all värme de kan få.

r man tillverkar mössor i Sverige måste man alltid köpa lite extra garn att ha i reserv vid produktionen, säger Per Segerqvist vd på Seger. Det gör att det under åren skapats lager av reservgarner i blandade kulörer och kvaliteter som inte kommit till användning. Vi funderade på hur vi kunde använda garnet på ett bra och miljömässigt sätt, iställlet för att bara kasta bort det. Det var då vi tänkte på Stockholms Stadsmission som vi tycker gör så mycket bra och vi såg en möjlighet att kunna hjälpa dem i deras arbete.

– Det här är ett jättebra samarbete där det skapas arbetstillfällen för människor som står utanför arbetsmarknaden samtidigt som överskottet från försäljningen går till våra sociala verksamheter, säger Janna Hellerup Ulvselius, verksamhetschef på Stockholms Stadsmission.

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Craft of Scandinavia
  • Telefon: 033-722 32 00
  • Verksamhetsinfo: Craft of Scandinavia är en sportleverantör som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom sportbranschen samt profilsektorn. Craft of Scandinavia säljer och marknadsför Craft och Speedo.
On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206