Nike vill sälja Umbro

Nike vill sälja Umbro

Publicerad

Efter bara fyra år tillsammans meddelar Nike att de vill sälja Umbro för att fokusera på egna projekt.

Nike har meddelat att de vill sälja skomärket Umbro. Företaget köpte Umbro 2008 med målet att de tillsammans skulle dominera fotbollssegmentet. Sedan dess har Nike ökat rejält inom fotboll medan Umbro stått stille och därför vill de nu sälja varumärket så att de kan satsa sina resurser på nya Nikeprojekt. Umbro omsätter runt 1,6 miljarder kronor.

Det ryktas att amerikanska sportkedjan Dick's Sporting Goods är intresserade av att köpa brittiska Umbro och göra det till ett eget varumärke som de har gjort med Top-Flite inom golf.

Nike planerar också att sälja deras dressade skomärke Cole Haan. //mw

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Craft of Scandinavia
  • Telefon: 033-722 32 00
  • Verksamhetsinfo: Craft of Scandinavia är en sportleverantör som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom sportbranschen samt profilsektorn. Craft of Scandinavia säljer och marknadsför Craft och Speedo.
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842