Craft fortsatt i topp

Craft fortsätter att synas på den högsta nivån inom internationell tävlingscykling. Nästa år samarbetar det svenska konfektionsföretaget med proffsteamet Radioshack Nissan Trek.

För Craft innebär samarbetet med cykelteam på den absoluta toppnivån ett bra skylfönster för företagets produkter. Det är speciellt de europeiska konsumenterna och framförallt företagets cykelkonfektion som ska finna varandra. Marknaden nere på kontinenten för cykelkonfektion är stor.

–         Sporten växer så det knakar nere i Benelux-länderna, Tyskland och Spanien. Det är de marknaderna vi vill synas på och det gör vi med det här samarbetet, säger Magnus Månsson, vd på Craft.

Företaget hade ett flerårigt avtal med toppteamet Leopard Trek men då laget införlivades med Radioshack uppstod många frågetecken om framtiden. Radioshack sponsrades nämligen av bland annat sportjätten Nike och många trodde att de inte skulle ge upp samarbetet med det nybildade toppteamet. Craft kom ändå ut som segrare i slutändan.

–         Jag tror att vår styrka låg i att vi kunde erbjuda en extrem flexibilitet gentemot cyklisterna och deras önskemål vad gäller den utrustning de använder, säger Magnus Månsson, vd på Craft.

Samarbetet med toppteam både inom mountainbike med Rabobank-teamet och med Radioshack på Pro touren ger inte bara visibilitet till företaget. Craft får också en unik möjlighet att testa och utveckla sina produkter tillsammans med några av världens bästa cyklister.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Craft of Scandinavia

    Craft of Scandinavia är en sportleverantör som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom sportbranschen samt profilsektorn. Craft of Scandinavia säljer och marknadsför Craft och Speedo.