Atomic ersätter fästvallan med stighud

Atomic ersätter fästvallan med stighud

Publicerad

Efter dag två på Ispo måste vi fylla på med ytterligare en revolution. Det är Atomic som lanserar en ny vallningsfri längdskida där de har ersatt fiskfjällsmönstret med stighud.

Atomic kallar teknologin för SkinTec och och det är en riktigt snygg lösning. Stighuden sitter på en cirka 40 cm lång platta som med hjälp av tre magneter och en liten hake monteras i en försänkning i skidan. Det gör att stighuden ligger i nivå med belaget och alltså inte bygger på skidans tjocklek. Det i sin tur gör att skidan kan ha ett extremt kort spann vilket både ger bättre glid och en tydligare fästzon.

SkinTec sitter på Atomics tävlinsmodeller och är tänkta som både tävlingsskidor för elitmotionärer och träningsskidor för tävlingsåkare. När Oscar Swärd fick testa ett par före jul vägrade han att lämna tillbaka dem och just för långlopp som Vasaloppet där temperatur och snöförhållanden kan växla rejält under ett lopp menar Atomic att SkinTec är den perfekt lösningen.

Skidorna kommer i fyra olika längder och i två olika hårdheter så att de ska passa åkare i alla olika viktklasser. Skidorna levereras dessutom med två olika plattor med antingen en fullbred stighud för maximalt fäste eller med stighuden i två smala remsor för den som vill ha bättre glid. Stighudarna är tillverkade av mohair och enligt Atomic ska de ge fäste på alla sorters snö i temperaturspannet –30° till +3°. Kanske är det dags att skänka klistervallorna till Idrottsmuseet.

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Amer Sports Sverige AB
  • Telefon: 020-86 00 10
  • Verksamhetsinfo: Amer säljer och marknadsför alpina skidor, bindningar och skor, snowboards med bindningar och skor, längdskor, längdskidor och bindningar, hiking skor, konfektion och tillbehör, golf, racket, kompasser, pulsklockor mm. Mer information på: amersports.com • wilson.com • atomic.com • suunto.com • salomon.com •
On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Black Diamonds stavar tog storslam i Råd & Rön-test

1 kommentar

Sven Blomqvist: hej var kan få sercise på Black diamond stavar MVH Sven 070 813 96 66

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842