Sportfack Olympiad

Sportfacks olympiad: Bågskytte

Dags för årets tredje olympiad. Den här gången ska redaktionens stjärna koras genom den klassiska OS-grenen bågskytte.

Sportfack springer om andra tidningar

Nu är filmen om Sportfacks insats under Medieruset 2012 klar. Kolla in när vi springer om våra tidningskollegor och när Magnus blir förnedrad på upploppet inne på Stockholm Stadion.

Sportfacks olympiad: Frågesport

Efter att ha blivit förnedrad i fystestet i den senaste olympiaden tänkte jag överraska med precis det motsatta. En tävling där vi kunde sitta ner, slippa träningsvärk och istället använda intellektet. Årets andra olympiad var frågesport om sport.

Gammal är äldst

Ungdom är en svårslagen kraft, inte minst i idrott. I årets första olympiad skulle vi ta bort den faktorn genom att jämföra var och ens prestation med var och ens ålder. Tävlingen gick ut på att kora den som är bäst tränad för sin ålder.

När Sportfack kastade stövlar

När Sportfack åkte till Finland var det dags för det finskaste av det finska: stövelkastning. Med hjälp av bland annat vrål och dans försökte redaktionens hjältar slunga sig till framgång. Det gick sådär.

När det oviktiga blir viktigt

Av alla oviktiga ting i livet är fotboll det viktigaste, har någon klok man sagt i England. När Sportfack samlades för sin olympiad på bangolfbanan i Kristineberg blev denna oviktiga sysselsättning plötsligt en viktig kamp om både ära och erkännande.

Ge killen en banan

Snabbhet skulle bytas mot styrka. Bollkänsla mot vighet. Bordtennis mot klättring. Det var dags för Sportfacks olympiad igen.