Silva Sweden AB

Silva uppköpt av riskkapitalbolag

Riskkapitalbolaget Verdane har förvärvat Silva från investmentbolaget Karnell. Verdane menar att det nya ägarskapet ska möjliggöra att både tillväxten och digitaliseringen av Silva ökar.

Silva ser ljuset 2019

Satsning på de tysktalande marknaderna, nya fabriker och militära orders. Efter några tuffa år är Silvas vd Richard Jägrud säker på att 2019 är året då det vänder för kompassgiganten.

Elfwing lämnar Silva

Patrik Elfwing som jobbar som vd på sport-och outdoorföretaget Silva lämnar sin post. Efter fyra framgångsrika år väljer han att sluta för att söka nya utmaningar.

Silva med i Vasaloppet

Outdoorföretaget Silva kliver nu in som partner till Vasaloppet. Avtalet mellan företaget och Vasaloppet är ett så kallat leverantörsavtal.

Silva värvar ambassadörer

Sport-och outdoorföretaget Silva inleder ett samarbete med ett antal toppidrottsmän. En av dem är skidskytten Carl Johan Bergman som ska använda och också vara med och utveckla Silvas produkter.

Silva stärker i Norge

Svenska Silva tar över sin distribution i Norge. Detta för att bli effektivare och bli ännu bättre mot butikerna. Företaget vill i framtiden fortsätta att stärka sin position på den nordiska marknaden.