Utmana dig själv med en cykelsemester i Alperna

Annons från Sambla

En cykelsemester i Alperna kan vara perfekt för den som älskar natur och att röra på sig. Många associerar alperna med skidåkning, men med en cykeltur kan man se ännu mer av det fantastiska landskapet. En aktiv resa som denna kräver dock mycket planering och rätt packning, så att man kan njuta av hela upplevelsen.

Viktiga saker att tänka på inför resan

När du planerar din cykelsemester i Alperna är det viktigt att tänka på flera saker.

  • Först och främst måste du se till att du har råd med resan. Om du saknar pengar kan du alltid låna pengar till låg ränta för att finansiera resan. Pengarna som blir över kan man använda för shopping eller lyxa till det med att äta på en fin resturang den sista dagen.
  • För det andra måste du boka flygresan till ditt resmål. Om du planerar att ta med din egna cykel till Alperna, är det viktigt att kolla upp vad det kan kosta att ta med cykeln på flyget.
  • Du borde också se till att du har eller kan hyra en bra cykel som passar för terrängen, eftersom vägen kan vara mycket kuperad i Alperna.
  • Naturligtvis måste du också boka ett hotellrum eller vandrarhem för din vistelse. Beroende på hur din cykeltur ser ut kan du behöva boka flera hotell. Längs vissa etapper finns det fördelaktiga priser för vandrare och de på cykel.

Hur lång tid tar det att cykla i Alperna?

Det beror på vilken typ av resa du planerar att göra och hur långt du har planerat att cykla. Om du vill ta det lugnt och njuta av utsikten och de vackra landskapen tar det också längre tid att komma fram till målet. Dock kan man vara borta lika länge även om man planerat en mer intensiv cykling, men en längre rutt. Det är viktigt att planera din resa noggrant så att du alltid har någonstans att äta och sova längst vägen. Du bör också komma ihåg att man kan stöta på många upp och nedförsbackar i Alperna, så det kan ta lite längre tid än vanligt att cykla mellan olika platser.

Vad behöver man ha med sig?

Först och främst bör du se till att ha med skyddsutrustning och en hjälm. Det kan också vara bra att ta med lite extra kläder, eftersom temperaturen kan variera mycket under dagen. Det är också viktigt att ta med tillräckligt med mat och dryck för hela turen, samt några verktyg för reparationer om det skulle behövas. Om du har plats i din ryggsäck kan det vara bra att ta med ett kit som innehåller bandage, antiseptisk salva och andra småsaker som kan hjälpa dig om du blir sjuk eller skadad under resan.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="28944" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]