Veckans produkt: Lazer Gekko Mips

Bra val, enligt årets test av barnhjälmar från Folksam – och faktiskt 24 % bättre än medelhjälmen i samma test. Dessutom till ett lägre pris än många andra hjälmar i testet.

Den största skillnaden mellan en bra och en dålig hjälm är hur väl den skyddar vid sneda islag. I Folksams test av barnhjälmar är Lazer Gekko Mips 24 % bättre än medelhjälmen. Gekko har utökat skydd på sidorna och i nacken vilket gör det tryggt för små cyklister att upptäcka världen på två hjul.

Tack vare Autofit-systemet är det superenkelt att få hjälmen att sitta perfekt, helt automatiskt. Hjälmen har effektiva ventilationshål som håller insidan sval och bekväm, samtidigt som den tuffa skärmen håller solen borta från ögonen. Gekko kommer dessutom i flera olika färger och mönster, så att alla små personligheter kan hitta en look de gillar.

En riktigt fin bonus är lojalitetsprogrammet Grow with Lazer, som ger 30% rabatt till konsumenten om den urväxta barnhjälmen ersätts med en ny Lazer-hjälm i större storlek. Gekko finns med både MIPS och grönt spänne och passar huvuden med omkrets på 50-56 centimeter. För mindre huvuden finns Gekkos minivariant Lil’ Gekko (46-50 cm).
Med ett rekommenderat butikspris på 750 kronor är det lätt att hålla med Folksam – det här är ett riktigt bra val.

Lazer distribueras av Shimano Nordic.

Veckans produkt: Lazer Gekko Mips

Relaterat företag i Sportregistret

  • Shimano Nordic AB

    Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="21287" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]