Veckans produkt: CCM Resistance

Den 30:e maj lanserades marknadens säkraste hockeyhjälm – CCM Resistance! I samarbete med University of Ottawa har CCM Resistance utvecklats för att ge ett bättre skydd mot de roterande effekterna av tacklingar och slag mot huvudet. CCM Resistance är invändigt klädd med R.E.D.-systemet (Rotational Energy Dampening) som består av kuddar fyllda med gelé som motverkar…

Den 30:e maj lanserades marknadens säkraste hockeyhjälm – CCM Resistance!

I samarbete med University of Ottawa har CCM Resistance utvecklats för att ge ett bättre skydd mot de roterande effekterna av tacklingar och slag mot huvudet.

CCM Resistance är invändigt klädd med R.E.D.-systemet (Rotational Energy Dampening) som består av kuddar fyllda med gelé som motverkar den roterande accelerationen som kan uppstå i samband med en kollision. R.E.D.-systemet tillsammans med Impact Pods samverkar för att ge bästa skydd. University of Ottawa som ligger bakom teknologin i hjälmen har utgått ifrån vetenskapliga tester med verkliga tacklingssituationer för att kunna utveckla marknadens säkraste hockeyhjälm.

– Vi är stolta över att vårt unika samarbete med University of Ottawa har landat i att vi kan lansera en produktinnovation som kommer att göra hockeyn säkrare säger Robert Zaring, Marketing Director Reebok CCM Hockey

Ansiktet utåt för kampanjen är Patrice Bergeron, hemmahörande i Boston Bruins och det kanadensiska landslaget. Resistancelanseringen kommer att synas i flera digitala och sociala medier, i hockeymagasin och på flertalet hockeyrinkar.

CCM är redan idag den mest använda hjälmen in NHL och nya CCM Resistance kommer under nästa säsong ge alla spelare ett bättre skydd, men redan under årets Ishockey VM har vi kunnat se svenska profiler som Mikael Backlund, Erik Gustafsson och Tim Erixon med nya CCM Resistance.

I SHL kommer hjälmen att användas av samtliga spelare i Färjestad, Linköping, Leksand, Skellefteå, Växjö Lakers och Djurgården.

Relaterat företag i Sportregistret

  • CCM Hockey AB

    CCM Hockey AB tillverkar och säljer produkter för ishockey, bandy, issport, mm. Företaget har huvudkontor i Solna och lager i Malung. Försäljningskontor med permanent utställning finns i Malung, Stockholm (08-522 35 200), Göteborg(031-719 47 10). Leveranser året runt från lager i Malung.