Veckans produkt: MSR Elixir 2 & 3

Amerikanska MSR är mest kända för sina friluftskök och extremt lätta tält. I år introduceras den nya tältserien Elixir som kombinerar MSR:s unika design med låg vikt och överraskande låga priser. MSR:s designers har lagt mycket möda på boendekomfort och rymd. De dubbla ingångarna gör det lätt att komma in och ut ur tältet utan…

Amerikanska MSR är mest kända för sina friluftskök och extremt lätta tält. I år introduceras den nya tältserien Elixir som kombinerar MSR:s unika design med låg vikt och överraskande låga priser.

MSR:s designers har lagt mycket möda på boendekomfort och rymd. De dubbla ingångarna gör det lätt att komma in och ut ur tältet utan att behöva trampa över tältkompisen. Designen ger dessutom två rymliga utrymmen för packningen utanför respektive dörr.

Yttertältet har två ventilationsöppningar för att undvika kondens. Innertältet har en bra balans av ventilerande mesh-väv och standardduk som ger en bra mix av ventilation, skydd mot vind och insyn. Bågar och kanaler är färgkodade för att underlätta uppsättning. Det medföljande extragolvet ger dig flera olika alternativa uppsättningsmöjligheter.

Elixir 2 väger 2,1kg (minimivikt) och kostar 3.000kr, Elixir 3 väger 2,53 kg (minimivikt) och kostar 3.600kr.